fbpx

Eddig mindent megoldottunk, de ez eddigi tapasztalatok alapján, hatékonnyabbá tudja tenni a konzultációt, ha néhány dologban tudatosan készül rá!

Technikai beállítások

Skype

A konzultációim általában Skype-on folynak. A Skype rendszerének nagyon sok előnye miatt (a mozgásvizsgálat közbeni pillanatfelvételekkel jól követhetőek, a mozgástartomány illetve testtartásban megfigyelhető változások, eszköz független videó felvételi lehetőség…)

  1. Ha eddig nem használja telepítse a Skype-ot arra az eszközre amit használni fog.
  2. Ha telepítette akkor keressen meg! Földi Gyula gyógytornász néven megtalál. Ott jelezzen nekem, hogy felszeretné venni velem a kapcsolatot. Én ezt azonnal látom és elfogadom a kapcsolatfelvételt innentől tudjuk hívni egymást.

Technikai eszközök beállítása – laptop, tablet, telefon

  1. Figyeljen arra, hogy ne merüljön le, vagy gyorsan töltésre tudja állítani az eszközét.
  2. Próbálja ki, hogy jól fogja-e hallani, ha fel áll vagy lefekszik kb 1.5 m-re az eszköztől.
  3. Próbálja ki, ha ki kell támasztania az eszközt, azt meg tudja-e stabilan oldani.
  4. Figyeljen arra, hogy a helységben stabil legyen az internet kapcsolata.

A helység beállítása

A gyógytorna vizsgálat során több testhelyzetben is, megnézzük a mozgásokat. Tehát készüljön fel arra, hogy fekve és állva is lesznek helyzetek. illetve nagyon gyakran szükség lehet szabad fal felületre is aminek neki tud támaszkodni.

Mentális előkészületek

Fogalmazza meg a céljait!

Minél pontosabban megfogalmazza, miben kérik a segítségemet, mit szeretne elérni a gyógytornagyakorlatokkal, annál könnyebben megtervezni az ehhez vezető lépéseket.

Írja össze a kérdéseit!

Sokféle elmélet kering a betegségekről és sok hasznos, haszontalan vagy káros tanács. Nehéz ezeket átlátni, mert néhány hasznos lehet de egy másik állapotban meg ugyanaz káros. Így sok fontos kérdés jön elő a mindennapokba, de könnyen elfelejthetjük őket ezért írja össze őket, akár előre el is küldheti, van aminek nekem is utána kell olvasom és akkor felkészültebb választ tudok adni.

Figyelje meg pontosan a tünetei változását!

A tünetek leggyakrabban a fájdalom változása nagyon jól meg tudja mutatni, hogyan szeretne leginkább meggyógyulni a testünk. Ebben a megfigyelésben segít a tüneteim megfigyelése lap kitöltése.

Küldje el a fontosnak tartott eddigi leleteit!

Elég, ha lefényképezi a telefonjával és elküldi emailban, vagy Skype-on.

A képalkotó vizsgálatok CD-jét nehéz megosztani

Általában erre nincs is szükség, elég ha a legjellemzőbb képeket lefényképezi a képernyőjén és csak a fényképeket osztja meg.