Betegmozgatás biztonságosan

Az ápolás nehéz és sokszor veszélyes munka!

Sajnos sokan sérülnek meg az egészségügyi dolgozók közül is. Szinte minden hónapban látok olyanokat, akiknek mások ápolása közben sérül meg a gerincük.

Miért?

Mások ápolása nagyon komoly fizikai munka! Sokszor olyan testhelyzetekben kell emelni tartani, mozgatni, vizsgálni másokat amit nagyon nehéz biztonságosan végezni és közben ráadásul nagyon sok mindenre kell figyelni!

Mit tehetünk ellene?

Mit tehetünk érte most?

Keressen fájdalom csillapító testhelyzetet!

Ha fáj a dereka, nyaka vagy esetleg csipőbe, lábba, vállba, karjába sugárzó fájdalma van, próbáljon minél hamarabb olyan pihentető helyzetet keresni, amiben csökken a fájdalom intenzitása vagy kisugárzása vagy mindkettő! Itt talál ehhez néhány öteletet.

Kerülje a rásérülést! 

Ugyanúgy, ahogy a sérült eszközzel való munka veszélyes, a sérült vagy fájós állapotban még könnyebben súlyosabban sérülhetünk. Ha tud kérjen segítséget, használjon védő vagy segítő felszereléseket. Erre lát néhány példát itt ezen a kisfilmen. Illetve itt talál néhány praktikus eszközt ebben a bejegyzésben.

Mit tehetünk érte hosszútávon?

A gerincet fel lehet készíteni az erősebb megterhelésre! Ehhez valószinüleg személyes konzultációra van szükség, amit ha távol él akkor tarthatok videókonzultációban is. Ezekre itt tud bejelentkezni.

A film indításához kattintson a kép közepén a nyílra!

Írja meg a kérdését, véleményét,
javaslatát, tapasztalatát
 a témához!

Források:

Video: Patient transfer and mobilization

Kép: https://www.medicaresystem.es

https://www.medicaresystem.es/en/catalogue/patient-transfer/mobitools/item/84-mobilization-belt